Påsar till dokumentförstörare

Dokumentförstörare är mycket bra att ha på kontor där man brukar hanterar papper med känslig information, det kan röra sig om personuppgifter eller annan känslig information som man behöver göra sig av med och som inte får spridas. En dokumentförstörare är en maskin som används för att förstöra papper som innehåller känslig information. Dokumentförstörare delar upp pappret i mycket små bitar så att innehållet på pappret blir oläsligt. Dokumentförstöraren brukar fungera så att man för in pappret i toppen och sedan strimlas pappret i små bitar (strimlor eller bitar) och det oläsliga pappret hamnar sedan i en mer eller mindre stor behållare. Dagens dokumentförstörare är som regel alltid elektriska, förr i tiden fanns det dokumentförstörare som var manuella.

Påsar till dokumentförstörare

Påsar till dokumentförstörare finns en rad olika varianter. Dokumentförstörare med påse fungerar så att det sönderstrimlade pappret hamnar i påsen. När påsen är full slänger man den och sedan sätter man i en ny påse i dokumentförstöraren. Hur mycket påsarna rymmer varierar men en vanlig storlek är 26 liter, de kan säljas i förpackningar med olika stort antal påsar i, vanligt är cirka 20 stycken per förpackning. Påsarna säljs också i mycket större förpackningar för den verksamhet som använder dokumentförstörare mycket regelbundet och i stor omfattning.

Dokumentförstörare

Hur man byter påse i sin dokumentförstörare

Att byta påse i sin dokumentförstörare fungerar lite olika i olika maskiner. Oftast är det mycket enkelt och kräver inte att man läser i manualen som följer med. Men om man mot förmodan inte kommer på hur man ska göra så finns information i manualen. Ofta är det någon spärr eller knapp som ska tryckas in eller lyftas av innan man kan plocka ut påsen. Men som sagt, detta brukar ge sig själv och inte vara några större problem – och annars kan man vända sig till instruktionsboken.

Påsar till dokumentförstörare

Vilken typ av påse man bör ha i sin dokumentförstörare

I dokumentförstörare bör man ha särskilda påsar avsedda just för den här typen av apparater. Det finns särskilda påsar som passar för särskilda märken. Så kolla alltid när du köper påsar så att de är kompatibla med den dokumentförstörare du har valt, både vad gäller form och storlek. Annars finns risken att du köper en påse som inte passar i din maskin. Det rekommenderas inte att prova med andra påsar än de som är föreskrivna till just den maskin som du har köpt.

Comments are closed.